Inger Støjberg

Folketingskandidat i Skive-Kredsen

Mærkesager

2. maj 2019

Mine mærkesager


Styr på udlændingepolitikken

Stort set samtidig med jeg blev udlændingeminister, gik der hul på Europa. Flygtninge og migranter gik op af vores motorveje. Der var brug for handling her og nu. Det har jeg stået i spidsen for. Med mere end 100 stramninger af udlændingepolitikken har vi fået styr på tilstrømningen. Og det går fremad med integrationen. Flere flygtninge og indvandrere kommer i job. Flere forsørger sig selv. Den kurs skal vi fortsætte.


Vækst og udvikling på Skive-egnen

På Skive-egnen har vi meget at være stolte af. Men vi er ikke altid lige gode til at tale vores eget område op. Det er en skam, når vi har så meget at byde på. Der er så mange gode grunde til at bosætte sig på Skive-egnen.  Et erhvervsliv i vækst. Gode skoler og daginstitutioner. Og Danmarks smukkeste natur. Jeg kæmper for vores område. I denne valgperiode er det med forsvarsforliget lykkedes at få 100 arbejdspladser til Skive Kaserne. Der er kommet flere arbejdspladser til skattecentret. Og det lykkedes at undgå, at atomaffaldet fra Risø blev placeret i Skive.  Men vi skal videre. I en kommende valgperiode vil jeg arbejde for flere trafikale investeringer til vores område.  Og skal der på ny flyttes statslige arbejdspladser ud, så vil jeg kæmpe for, at de kommer til Skive.


Et endnu bedre midt- og vestjysk sundhedsvæsen

Vi har et godt sundhedsvæsen i Danmark, og det gælder også i Midt- og Vestjylland. Men tiden er til at tage de næste skridt, så vi bruger flere penge på patienterne og færre penge på administration. Med den sundhedsreform som regeringen har aftalt med Dansk Folkeparti, styrker vi sundhedsvæsenet i vores område markant. Vi vil sikre to ekstra akutberedskaber. Det kan for eksempel være nye akutlægebiler.  Vi vil uddanne flere praktiserende læger, så vi sikrer en ordentlig lægedækning uden for de større byer. Og der skal uddannes flere sygeplejersker. Sundhedsreformen bringer sundhedsvæsenet tættere på borgerne og sikrer flere varme hænder. Skal sundhedsreformen blive til noget, så kræver det et blåt flertal efter valget. De røde partier vil ikke spare på bureaukratiet og sende pengene til patienterne. Derfor er folketingsvalget også et valg om investeringer i vores fælles sundhed.